Winds of Change

geplaatst in: Blog, Een echte Katja | 0

Mijn tijd in dienst van AenC Media BV zit er bijna op. Het is crisistijd en ook de Trompetter ontkomt niet aan een reorganisatie. Er gaat een andere wind waaien in het bedrijf. En ik? Ik laat me lekker wegdrijven op de winds of change…

Een jaar of zeven geleden, het lijkt wel een tijdperk geleden, solliciteerde ik op de vacature voor secretaresse bij (toen nog) Nederlandse Weekbladen Groep in Geleen. Werken bij een weekkrant! Spannend. Ik werd aangenomen door de toenmalige (Duitse) directeur die nog eerbiedig ‘meneer Dahlmanns’ werd genoemd. Er volgde een hectische tijd. De overname van Janssen Pers (Zondagnieuws) was net achter de rug. Er moesten twee bedrijven worden samengevoegd. De werkdruk was hoog, maar de sfeer binnen het team was goed.

Vier jaar later volgde de fusie met Trompetter. Al snel kwam de eerste reorganisatie waarbij ikzelf betrokken was. Mijn afdeling moest verhuizen naar Roermond en ik nam een impulsieve beslissing: ik wilde lokaal blijven werken. Aangezien ik totaal geen verkoopskills heb, was mijn enige optie werken bij de redactie in Heerlen. Ik vond het doodeng en werd nogal onzeker, maar mijn nieuwe collega’s waren al snel vol lof over mijn verhalen en fotografie. ‘Een echte Katja’ werd een gevleugelde uitspraak. Ik kreeg er plezier in en volgde ondertussen de vakopleiding aan de Fotovakschool te Venlo. Schrijven en fotograferen bleek een prettige combi.

In de tussentijd gebeurde er privé ook het een en ander. Scheiding, nieuwe liefde èn een leuke woonplek in Beek onder de rook van DSM. Van opsprong ben ik echter een Schinvelds meisje. Als puber verguisde ik de Oost, trok naar de West en was daar twintig jaar happy. De Circle of Life is een mooie uitdrukking die voor mij een letterlijke uitwerking lijkt te krijgen. Door mijn werk voor de redactie Parkstad en  mijn nieuwe liefde uit Brunssum keerde ik steeds meer terug naar mijn roots; de Oostelijke Mijnstreek. En ik voel(de) me er thuis! Ik stelde mijn veel te negatieve beeld bij, leerde steeds meer mensen kennen en hernieuw de contacten van vroeger.

Nu is de cirkel bijna rond. Op het moment dat de reorganisatie aan komt waaien ben ik klaar voor de volgende stap; werken als zelfstandig fotograaf en tekstschrijver. Voorlopig nog even vanuit Beek, maar binnenkort vanuit mijn geboortedorp Schinveld.

Winds of change