Tweede lichtstoet Schinveld groter en kleuriger

 

SCHINVELD – Viel vorig jaar de regen met bakken uit de hemel, dit jaar trof de Lichtstoet in Schinveld het beter. Door het heerlijke voorjaarsweer begon de voorpret al vroeg: de in totaal maar liefst 45 groepen en wagens trokken eind van de middag al naar het startpunt en maakten er een feestje van.

Deze tweede editie van de lichtjesoptocht trok niet alleen veel meer bezoekers dan de eerste keer, enkele duizenden naar schatting, ook het aantal deelnemers is fors gegroeid. Zelfs groepen uit België en Duitsland maakten kleurig en lichtgevend acte de présence. Gestart als feestelijke verlenging van het carnavalsseizoen in 2016, toen de CV Sjilvend Alaaf het 7×11 jarig bestaan vierde, kreeg de lichtstoet na een enthousiaste roep om herhaling door de bezoekers, dit jaar een succesvol vervolg.

Of er hier sprake is van het ontstaan van een nieuwe carnavals-traditie met een vervolg in 2018, is nog niet duidelijk. De prachtige wagen en dito groep, in het thema van de kleurige onderwaterwereld van Koning Triton, won de eerste prijs.

 

Lichtstoet Schinveld profiteert van prachtig lenteweer