Ich bin toes! (Ik ben thuis!)

geplaatst in: Blog, Een echte Katja | 0

Zo voelt het echt…ongelofelijk. Ik. Die twintig jaar geleden stellig verkondigde dat ze NOOIT terug zou komen. Maar: Mensen veranderen. Omstandigheden veranderen.

En dus…ben ik na twintig jaar uiteindelijk terug op het nest. Weliswaar niet daar waar ik opgroeide maar toch. Back to Sjilvend. Back to my roots. En dat is heerlijk.

Tuurlijk. Er is nog steeds dat waar ik voor wegliep. Maar ik zie nu ook en vooral de andere kant. De rust. De ruimte. De mogelijkheden. En ik geniet. Ik geniet met volle teugen. Blijkbaar blijf je in je hart toch dat waar je vandaan komt. In mijn geval een eenvoudig boerenmeadje oet ee durp. Ik ga er nog van platkallen!

Ik leer nieuwe mensen kennen. Ik hernieuw de kennismaking met hen die ik ooit kende. En: Ze kennen en herkennen mij! Langzaamaan word ik een BS’er (Bekende Sjilvender) haha. Wat is het lekker van aan huis of vanuit thuis te werken. Ik hoop, bid en doe er alles aan om dat te kunnen blijven doen. Nadat ik even moest acclimatiseren en bijkomen van de voorbijgaande drukke maanden kom ik langzaamaan in een soort ritme. Een ritme dat goed voelt en goed doet.

Of het nu een gezellige familie is die ik mag fotograferen of de kleurrijke vingerpoppetjes van poppenspeelster Margot. Ik vind het allemaal geweldig. In de late middag effe de boel de boel en op een stoeltje voor het huis nippen van een glaasje rosé. Dat kan hier gewoon, zonder dat het ‘fout’ voelt. Maar ik zit dan ook niet op een witte plastic bank met een krat bier ernaast ;-).

Voor mijn huis is het een rustgevende bedrijvigheid. Kids die uit school komen en snel op huis aan gaan. Musici die gaan oefenen bij de Fa-Si-La. Buurtkinderen die mijn zoon ophalen om te gaan trappen op een veldje. Wat een verschil om in het hart van een dorp te wonen en niet ‘boven de beek’.

Nadat de creativiteit me even was ontglipt begint ook deze gelukkig weer te borrelen. Van de week kon ik niet slapen. Opeens kreeg ik een ingeving. Ik MOEST achter de pc en aan het werk. Uitproberen. Veranderen. Aanpassen. JA dit is het!  Nu moet ik stoppen voordat ik ga overdrijven. Of is het de rosé die me naar t hoofd stijgt? Het was wel lekker in het zonnetje zojuist. Hik. Oeps. Is het al zo laat? Snel eten koken….

IK BEN THUIS!

ICH BIN TOES