Winterbruiloft in koele pasteltinten

Shanie & Ron – 2 maart 2019 – De Grote Hegge Thorn

Een vroege start van het trouwseizoen dit jaar. Op carnavalszaterdag, trouwden Shanie & Ron op Kasteelhoeve De Grote Hegge in Thorn. De dag begon in Posterholt bij de vader van de bruid. Beste vriendin en tevens getuige Anique hielp Shanie in haar bruidsjurk, waarna bruidegom Ron zijn stralende bruid kwam ophalen in een retro volkswagenbusje.

Het plan was om hierna foto’s te maken bij trouwlocatie De Grote Hegge, maar omdat de ochtend iets was uitgelopen besloten we eerst een rustmomentje in te bouwen bij het bruidspaar thuis. Getuige Anique reed gezellig met mij mee en gaf mij spontaan een mooi compliment: ‘Je maakt vandaag geweldige reclame voor jezelf. Je bent ontzettend hartelijk en helemaal niet storend aanwezig, maar pakt wèl je momenten. Ook de manier waarop je je samen met het bruidspaar op deze dag hebt voorbereid vind ik top. Als ik ooit een bruidsfotograaf nodig heb, dan weet ik je te vinden.’ Lief!

Thuis in Maasbracht nam ik alvast foto’s van het boeket met de ringen en na de lunch gingen we kort naar buiten voor een foto met hond Renske. In en om het leuke huis van het aanstaande echtpaar waren zoveel mooie plekjes, dat we besloten hier nog wat meer foto’s te maken. Daarna snel door naar Thorn, waar we de auto op het plein naast de Abdijkerk parkeerden. Wat een prachtige plek om foto’s te maken! De witte huisjes en de grijze stenen van de kerk matchen fantastisch met de koele pasteltinten van het bruidsboeket (Cox Design) en de schoenen van de bruid. Het lichte briesje (wel wat koud brrr…..) blies de rok van de jurk net even opzij voor het perfecte plaatje.  Daar word ik zó blij van! Spontaan vroeg ik daarna aan Ron of hij een sprongetje wilde maken. Hij snapte precies wat ik bedoelde en ook dit shot was meteen raak.

De tijd vloog voorbij dus we gingen snel terug naar de Grote Hegge voor de wettelijke ceremonie, waarbij ook hond Renske aanwezig was. Het kerkelijk huwelijk vond plaats in de schitterende Abdijkerk van Thorn, waar de pastoor met veel humor een mooie Mis hield, opgeluisterd door een swingend Gospelkoor. Na afloop was er de toast en een bijzondere huwelijkstaart, die eigenlijk meer bestond uit diverse zoete hapjes.

Wat een geweldige start van het bruidsseizoen 2019!