Waaraan moet een goede profielfoto voldoen?

En waarom is een goede profielfoto zo belangrijk?

Jouw profielfoto op een netwerk is het eerste waar mensen naar kijken als ze je nog niet kennen. Kennen ze je wel al? Dan draagt een goede profielfoto bij aan de beslissing of je wel of niet wordt toegevoegd aan hun netwerk of dat je statusupdate wordt gelezen..

Een goede en duidelijke profielfoto is dus heel belangrijk!.

Laat bij Katja een goede profielfoto maken.

Bel of mail voor een afspraak: Ook ‘s avonds of in het weekend!

Kosten: € 25,00 incl. het digitale bestand.

 

Hieronder een aantal aandachtspunten voor een goede profielfoto op social media:

1. Lach

Het gaat om het krijgen van vertrouwen EN ook dat je leuk of ‘likable’ bent.

Als jij mensen benadert met een lach dan merk je dat ze zichzelf ook meer openstellen en zelf sneller gaan lachen. Een foto waarop je duidelijk zichtbaar bent en lacht wekt meer vertrouwen. Dit heeft effect op een eerste ontmoeting. Onderschat dit effect niet!

Bij een echte, open lach gebruik je niet alleen je mond maar vooral ook de spiertjes rondom je ogen; pas dan is een lach ‘echt’. Een pasfoto is dus nooit geschikt als profielfoto: daarop mag je niet lachen maar moet je een ‘neutrale’ gezichtsuitdrukking hebben.

2. Gezicht in beeld

Zorg dat zoveel mogelijk gezicht zichtbaar is.. Een foto waarop je helemaal zichtbaar bent zegt iets over je kleding, wat je doet, je houding. Maar je gezicht is dan nauwelijks zichtbaar en herkenbaar. En dat is waar een goede profielfoto juist voor bedoelt is: herkenbaarheid en het wekken van vertrouwen.

3. Formaat

Het formaat van een profielfoto is meestal vierkant. Ik snijd de profielfoto op maat zodat je deze zonder problemen kunt gebruiken op elk sociaal netwerk. Een formaat van 400×400 pixels wordt overal probleemloos verwerkt. Maak je de foto kleiner dan is deze niet meer helder en duidelijk. Als mensen je foto aanklikken voor een grotere weergave is deze nog steeds duidelijk.

4. Zelfde foto overal gebruiken

Gebruik vaak dezelfde foto op verschillende sociale netwerken. Zo ontstaat herkenning. Mensen die je hebt ontmoet op het ene netwerk en nu contact zoeken via een ander netwerk zoeken ook naar herkenning. Als je dezelfde foto vaker gebruikt zullen mensen je eerder herkennen en toevoegen.

Dezelfde foto gebruiken geeft meer vertrouwen.

 5. Live ontmoeting

Heb je een duidelijke profielfoto dan zullen mensen je ook eerder herkennen tijdens netwerkevenementen. Bij echte ontmoetingen. En dat is waar het uiteindelijk om gaat: echte ontmoetingen, waarop je dat vertrouwen bevestigd en zo je business uitbouwt.

Klik op een foto voor een vergroting en om door de foto’s te scrollen.