Hoej vrasjt mit nuuj vaenke

SCHINVELD – Het afgelopen weekend hield koning Winter ons stevig in de greep. Wie niet perse naar buiten hoefde werd het afgeraden de neus buiten de deur te steken. Spekgladde stoepen en wegen zorgden voor veel glijpartijen en ongelukken.

Uw verslaggeefster begaf zich zaterdagavond dan ook niet zonder gevaar voor botbreuken en cameraletsel al glijdend richting café het Baekske om daar haar ‘re-integratie in het durp’ weer een beetje bij te schaven. Hoej-Vrasje? Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar weet nu dat het staat voor het gebruik om elkaar na nieuwjaar de beste wensen over te brengen. Vroeger bracht men een verrassingsbezoekje aan vrienden en familie. Nu treft het Hoej-Hoej Comité zich elk jaar op een andere plek om ‘hun vrunj te vrasje’, het afgelopen jaar te evalueren en zich voor te bereiden op een nieuw jaar vol leuke activiteiten voor de gemeenschap.

Om al die activiteiten, waaronder het bekende Geet Oploate te financieren geeft de Hoej elk jaar een nieuwe wimpel uit. Onder het motto ‘es 1 geet uëver de teek is, volge d’r mieër’ heb ik trots het eerste vaantje gekocht.