Stralend en Nieuw

geplaatst in: Blog, Een echte Katja | 0

Het afgelopen jaar maakte ik een stralend nieuwe start. Zoals jullie allemaal hebben meegekregen heb ik begin dit jaar zowel privé als zakelijk mijn intrek genomen in een geweldig pand in hartje Schinveld. Mijn mogelijkheden werden daarmee in een klap verveelvoudigd en mijn creatieve geest en camera draaiden overuren. Hoewel ik, natuurlijk samen met pap en mam, tussen de bedrijven door nog steeds veel karweitjes afwerk in en om t huis was er ook tijd om een aantal nieuwe fotografische gebieden te ontdekken verkennen.

Zoals de ontdekking van de Kunst der Newbornfotografie. De kleurrijke en vertederende plaatjes zijn het eindresultaat van veel sussen, wiegen, zweten (tis bloedjeheet met dik 25 graden in de (baby)studio!), positioneren, kleertjes voorzichtig aan en uit pongelen, voeden, verschonen en natuurlijk fotograferen. Maar wat is het Leuk! Ik ben dan ook erg trots op mijn nieuwe label: Katja’s Kids, dat niet alleen staat voor newborn, maar tevens voor zwangerschaps- en kidsfotografie.

Met de deelname aan maar liefst drie Limburgse bruidsbeurzen komend najaar werd het tijd dat ik een lang gekoesterde droom in vervulling liet gaan. Ik heb er een tijdje over nagedacht: Hoe moest ik dit aanpakken? Het moest wel bij mij passen. Uiteindelijk heb ik de combinatie kunnen leggen tussen twee passies: korte, persoonlijke verhalen schrijven en bruidsfotografie! Dit heeft geresulteerd in de jongste straal aan mijn zonnetje: your Wedding Story by Katja. Een journalistiek trouwalbum in beeld en woord. Met leuke details over de weddingday & the happy couple in mijn eigen kenmerkende schrijfstijl die ik ontwikkelde als redactrice bij weekblad de Trompetter (tegenwoordig: Gezien).

Mijn ‘eigen’ favoriete grafisch designer Karin Claus voorzag alle nieuwe labels van een passend beeldmerk. Zij begrijpt als geen ander wat ik in mijn hoofd heb en heeft aan een half woord genoeg. Met al die mooie en frisse nieuwe logo’s vond ik dat het hoog tijd werd om ook mijn YinYang zonnelogo te (laten) restylen. Ik wilde de fotografie hierin duidelijker naar voren laten komen en dat is gelukt met een stralend nieuw logo.

Het beetje saaie zwart wit grijs (past niet bij mij ;-)!) heeft plaats gemaakt voor veel kleur. In alle logo’s komt nu kleur terug. Fris appeltjesgroen voor Katja’s Kids, liefdevol rood in Your Wedding Story by Katja en vlammend geel voor mijn nieuwe zonnelogo dat de diafragmaring omstraalt.

Ik ben een gelukkig mens en hoop dat ik nog lang mag stralen en fotograferen. U bent altijd welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen in mijn studio aan de President Kennedystraat 1 te Schinveld.

PS. Om aan de wens van de mensen in Schinveld tegemoet te komen ben ik onlangs tevens gestart met het maken van pasfoto’s. Hiervoor kunt u terecht op maandagen van 15.00 tot 19.00 uur. Overige dagen op afspraak.

Stralend en nieuw