(On)geluksdag

geplaatst in: Blog, Huwelijk | 0

Trouwen op vrijdag de dertiende! Als je de moed hebt te trouwen op vrijdag de dertiende in het jaar 2013, dan ben je zeker van je zaak! En dan verdien je ook het allerbeste. Anke Dijkstra & Marcel Laven tartten het lot, omdat ze (naar eigen zeggen!) de leeftijd ervoor hebben en het verstand toch nooit komt.

Die moed werd volledig beloond: aan het einde van een week vol dagelijks stevige regenbuien breekt hun grote dag aan met een stralende zon aan een strakblauwe hemel. De sfeer bij de familie Dijkstra is relaxed. Er is alle tijd voor het maken van de nodige detailfoto’s van ringen, boeketje (alle bloemwerk gemaakt door de moeder van de bruid!), schoenen, corsages en niet te vergeten het opmaken en aankleden van de bruid!

Na de middag arriveert de bruidegom. Nadat hij zijn bruid heeft bewonderd staat een prachtig rijtuig klaar om hen door de nabije omgeving te rijden. Ondertussen rijd ik met Bas, broer van de bruid, mee om onderweg diverse foto’s te maken. We stoppen bij een kappelletje in het veld voor het maken van een deel van de bruidsreportage. Alles zit mee vandaag. Op het juiste moment komt er wat bewolking, die ervoor zorgt dat de foto’s in het veld vol ‘kroeëte’ (= dialect voor bieten) extra mooi worden. Daar word ik als fotograaf echt blij en enthousiast van! Gelukkig zijn Anke & Marcel ook wel in voor een geintje en daardoor is het stukje humor in de reportage ook een feit!

Dan is het tijd om richting kasteel Hoensbroek te rijden voor een persoonlijke ceremonie door de bijzondere ambtenaar van de burgerlijke stand. Na de champagnetoast en de heerlijke bruidstaart (gemaakt door goede vriendin Tamara) is het tijd voor een paar emotionele toespraken. De familiefoto’s brengen de vrolijkheid weer terug en voor we t weten arriveren de avondgasten. Het kersverse echtpaar opent traditioneel de avond met een ontroerende dans.

Voor mij het teken dat mijn taak erop zit. Ik keer huiswaarts. Moe, maar zeer voldaan. Heerlijk zo’n relaxte en ruim geplande bruiloft, zonder stress. En dat op vrijdag de dertiende!

13 SEPTEMBER