A lovestory in the West(ern) of Germany

geplaatst in: Blog, Huwelijk | 0

Once upon a time in the West…..zo begint het sprookje van Amiée & Richard. Deze van oorsprong echte stadsmensen transformeerden de afgelopen jaren tot echte cowboy and -girl. Compleet met boerderij, paarden, hangbuikzwijntjes, kippen, geiten, katten en mandarijneenden.

Hun aanstaande huwelijk moest dus ook zeker in stijl worden gevierd. “Ik heb nooit begrepen dat bruidsparen maandenlang bezig kunnen zijn met de voorbereidingen van hun bruiloft. En dan ook nergens anders meer over kunnen praten”, gruwt Amiée bij de herinnering aan haar stellige mening. Dan schiet ze in de lach: “Maar uiteindelijk denk ik dat wij nog erger waren dan het gemiddelde stel, haha!”

Maandenlang werd er getimmerd en verbouwd. Hun droom, een westernslaloon, moest werkelijkheid worden om er op hun mooiste dag samen met alle vrienden en familie van te genieten. Een trouwkaart in westernstijl, bruidskleding in westernstijl en een ceremonie te paard in de wei achter het huis. Als klap op de vuurpijl maakte het stel een spannende western-trailer om ‘s avonds te tonen in plaats van de traditionele openingsdans.

Elke vrije minuut werkte Richard aan de saloon-to-be, terwijl Amiée druk bezig was met alle andere voorbereidingen. Zo maakte ze zelf de tafelversiering van lege conservenblikken met bloemen en een hoefijzer eromheen. Regelmatig hielp ze Richard bij het klussen en in de week voor de huwelijksdag schoten familie en vrienden te hulp om de laatste hand te leggen aan deze bijzondere Western Wedding.

Eindelijk, op zaterdag 7 september, was het zover. Terwijl de gasten thuis al stonden te wachten in de tuin, kwam het bruidspaar te paard en geëscorteerd door de plaatselijke Reiterclub binnen draven. Na de ceremonie gaf het kersverse echtpaar nog een geweldig romantische dressuur weg. De weergoden waren hen gunstig gestemd, pas tijdens de familiefoto’s begon het zacht te regenen.

Voor mij als fotograaf was het aanpoten. De bruidsreportage maakten we bij Michaela & Wim thuis, vanwaar de colonne te paard richting de trouwlocatie ging. Allereerst rende ik voor de colonne uit om een en ander vast te leggen. Daarna stapte ik in mijn auto, die Wim bestuurde, zodat we de stoet steeds even voor konden zijn om hier en daar wat shots te maken. Eenmaal aangekomen bij de trouwlocatie moest ik me door het mulle zand worstelen om van alle kanten foto’s te maken tijdens de plechtigheid.

Maar het was alle moeite waard. Deze bijzondere bruiloft zal ik zeker nooit meer vergeten!

Lovestory in de West